Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då öppnar nya höghöjdsbanan på Billingen – tillfälle att utmana höjdrädslan

 
På stan i Skövde
Visa alla artiklar

Den 27 mars är det premiär för den nya höghöjdsbanan på Billingens fritidsområde. Detta blir företaget Upzones sjunde etablering – som ska ta Skövde till nya höjder på berget.

LÄS MER: Smygtitt: Kostade 55 miljoner – nu ska Billingecentret ge ännu mer liv på berget: ”Efterfrågats”

LÄS MER: Skövdehem med i satsning på Billingen: "Vi ska skapa Sveriges häftigaste äventyrsbana"

Lokal franchisetagare är Skövdehem, som tillsammans med Upzone började bygga banan i november 2020 efter en tids planering. Höghöjdsbanan ligger vid Hållsdammen, minst sagt naturnära.

– Vi är glada att välkomna Upzone och Skövdehem till skaran av aktörer som är verksamma på Billingen Skövde. Deras produkt passar väl in i målsättningen att Billingen Skövde ska utvecklas till en hållbar outdoor-destination året runt, säger Anders Ståhl, affärsutvecklare på Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Höghöjdsbanan kan vara en riktig utmaning både för de som är höjdrädda och de som är lite mer styva på linan. I banan ska man klättra från plattform till plattform, balansera på vajrar, åka med linbanor och svinga sig i nät. Allt detta 12 meter upp bland trätopparna.

Höghöjdsbanan i Skövde består av fyra banor med olika svårighetsgrad och blir Upzones sjunde höghöjdsbana. De finns också i Borås, Kalmar, Luleå, Oxelösund, Åhus och Ängelholm.

– Vi tror verkligen att Billingen Skövde blir en perfekt plats för vår nya höghöjdsbana. Vi har redan märkt ett stort intresse och ser nu fram emot att välkomna våra gäster till Skövde, säger Tamara Christmann Olofsson, VD på Upzone.

LÄS MER: Höghöjdsbanan på Billingen får ny placering

LÄS MER: Mattias Hägg om planerna på Billingen – vill satsa på matlagning utomhus: ”En massa visioner”

LÄS MER: Skövdes stora folkfester i nya kostymer - så här ser planen ut i år: ”Blir inte någon festival”