Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kick-off för Skaraborgs unga företagare

Starten på UF-året är avklarad. Cirka 600 av Skaraborgs UF-elever samlades för kick-off i Vara Konserthus.

För eleverna har resan precis börjat och deras affärsidéer börjar ta form. I september varje år anordnar Ung företagsamhet Skaraborg en Kick-off med fokus på att inspirera eleverna. I år är det Vara konserthus som står för värdskapet.

På programmet står tre inspirationsföreläsningar och först ut var Moa DeBruin och Matilda Magnisson som driver Like Kommunikationbyrå och som hörts i Moa och Matildas Podcast samt synts i SVT Play. Eleverna får även lyssna till Entreprenören och föreläsaren Andreas Wilhelmsson som bl.a är VD på Ljusgårda inomhusodling i Tibro.

De avslutande föreläsarna heter Fredrik och Mickel, men är kanske mer kända som Merch Sweden. De kommer hela vägen från Västerås och går tredje året på Gymnasiet, i maj 2018 avslutade de sin UF-resa och kunde titulera sig Årets UF-företag i Sverige och fick åka till Belgrad och tävla i Europamästerskapen.