Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina Jonssons besked: ”Samtalen med norrmännen fortsätter”

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Samtalen pågår mellan Skövde kommun och de norska hotellägarna om Billingeprojektet. – Vi diskuterar kontinuerligt i en positiv anda, men innan vi är klara kommer vi inte att gå ut med något offentligt. Det är också viktigt att vi informerar de andra partierna, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M) till tidningen.

Sprickan mellan Skövde kommun och hotellägaren Tribe hotell Billingehus AB blev synlig i våras. Då konstaterade man från kommunens sida att det hade hänt alldeles för lite för att man skulle tycka att hotellföretaget i det skedet gjort sitt för att följa avtalet. Därefter framkom att hotellägarnas reviderade förslag på kongresshall låg allt för långt från den principskiss som presenterats i ett tidigt skede av projektet.

Det saknade enligt Katarina Jonsson många av de anläggningar som funnits med i den första skissvarianten.

Nya samtal

Parterna kallade till sist in advokater och Skövde kommun aviserade att de tänkte säga upp kontraktet. Nu är samtalen igång på nytt, men enligt uppgift finns ägaren Asmund Haare inte själv på plats i Skövde under diskussionerna.

– Vi återkommer när vi enats om något, konstaterar Katarina Jonsson.

Norrmännen har hela tiden deklarerat att de har för avsikt att fullfölja avtalet.

Det är sagt att det slutgiltiga beslutet om projektet ska tas i Skövde fullmäktige, men på nästa möte, måndag den 9 december, står det inte med på dagordningen.

LÄS: Norrmännen har anlitat advokat

LÄS: ”Kommunen beter sig tjuvaktigt”

LÄS: Kommunen inte beredda att gå närmare norrmännen