Alla bönderna och deras utvalda åkte gemensamt ner på semester till Södra Frankrike för att lära känna varandra ännu bättre. Och från början såg det ut som att allt var på topp. De badade i hotellpoolen, vandrade runt i staden och passade på att luncha på ett pittoreskt torg. Marcus Sjöberg, bonden från Gränna, och Erica Mahnkopf passade även på att gå in i inredningsbutiker också.

Det är kanske jag som styr när vi är inne i butiker och kollar på saker och ting. Jag kanske inte tycker att allt Marcus kollar på är jättefint och då säger jag vad jag tänker. Av det jag sett hittills kanske Marcus inte är jättebra koll på inredning, men han säger att han gillar det som jag gillar så då är det ju lätt, sa Erica.

Men snart började det komma mörka moln på den annars soldränkta himlen. Efter att ha umgåtts i flera dagar med de andra bönderna och även umgåtts med varandra utanför gården verkade en viss tvekan ha kommit till Erica. Särskilt när hon jämförde med hur det hade gott för Johan Petersson från Sävsjö och Sofie Andersson.

De är väldigt trygga med varandra. Jag tycker att de är jättesöta mot varandra och gulliga. Det har nog klickat lite mer mellan Johan och Sofie än vad det har gjort mellan mig och Marcus tror jag. Så känns det.

Känslan verkade förstärkas under resans gång. För strax efter det berättade Erica även att hon hade haft lite mycket att tänka på.

 Att umgås med Marcus här i Frankrike är inte riktigt som det var hemma på hans gård. Jag känner att det är något som inte riktigt är som det ska. Det bli lite irritation kring varandra och man hittar saker som man stör sig litegrann på, som man egentligen inte borde störa sig på. Så en viss osäkerhet har växt mellan mig och Marcus - om det verkligen är helt rätt.

Marcus i sin tur verkade inte ha samma tvekan. Han ville istället börja planera inför hösten och hur de skulle lyckas träffa varandra i och med att de bor på olika ställen i landet. Erica svarade att hon hellre tog en dag i taget.

Det känns som att det är så himla annorlunda mellan oss här mot hur det var hemma på din gård. Jag vet inte om det är värmen eller att det är stressigt att vara här. Jag känner att den där gnistan vi hade på gården, var har den tagit vägen?, frågade Erica.

Alltså, det är stressen och det, svarade Marcus.

För känslomässigt mellan dig och mig känns det lite jobbigt nu, det känns inte som det gjorde på gården och då blir jag väldigt osäker.

Efter det samtalet sjönk humöret för bonden från Gränna.

När man får höra det... jag är ju riktigt kär i Erica. Känslan som jag fick då var att då sprack det igen, sa Marcus till kamerorna.

Exakt hur upplösningen på detta drama blir får vi se i säsongens sista avsnitt nästa onsdag på TV4. Och då får vi även se hur det gick för .