Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klädjätten kämpar med lönsamheten

Klädkedjan Kappahls resultat före skatt minskade kraftigt under tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår och landade på 2 miljoner kronor, jämfört med 121 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

"Tredje kvartalet blev ett utmanande kvartal för Kappahl med en mycket svag avslutning på de nordiska marknaderna. Försäljningen av dammode har minskat, samtidigt som barnkläder har ökat och uppvisat en fortsatt stark affär", skriver vd Elisabeth Peregi, i rapporten.

Nettoomsättningen minskade med 3,3 procent till 1 200 miljoner kronor, jämfört med 1 242 miljoner kronor under tredje kvartalet föregående år.

Bolaget har tidigare aviserat ett åtgärdsprogram för att förbättra resultatet. Nu räknar vd med att programmet kommer att kosta mer än de 100 miljoner kronor som tidigare beslutats, utan att ännu ge några detaljer om vilka åtgärder det handlar om.

E-handeln stod för 6,2 procent av den totala försäljningen under kvartalet, jämfört med 5,6 procent ett år tidigare.

TT