Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaj-Eve och Mikael hyllades av sitt parti

Utmärkelsen Årets liberala gärning med stipendium, diplom och blomma delades för 2019 ut till Fritidsbanken i Skövde.

Utmärkelsen Årets liberala gärning med stipendium, diplom och blomma delades för 2019 ut till Fritidsbanken i Skövde. Det skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

Vice ordförande för Liberalerna i Skövde, Petter Fahlström, delade ut priset. Mikael Persson-Riis tog emot priset för verksamheten med gratis utlåning av sport- och fritidsutrustning i Skövde.

Verksamheten står för en viktig samhällsinsats för familjer och skola. Den bidrar till frihet på många olika sätt för barn och vuxna. Verksamheten startade 2015 som nummer fem av alla Fritidsbanker i Sverige. 2 500 prylar har lånats ut. Det är också en viktig miljöinsats att ta tillvara skänkta föremål för att sedan låna ut. Från 2019 har verksamheten nya lokaler.

Liberalernas gruppledare i Skövde Christer Winbäck delade samtidigt ut en Karl Staaff-plakett till Kaj-Eve Enroth. Ordförande Ulla-Britt Hagström prisade Kaj-Eve för sin mångåriga verksamhet från 1996 där han började som folkpartistisk kommunpolitiker. Hon tog särskilt fasta på Kaj-Eves moderna ledarstil och beskrev honom som en ansvarsfull, framåtsträvande politiker med ett varmt hjärta och stort samhällsengagemang. Vid sidan av kommunfullmäktige fortsätter nu Kaj-Eve som ledamot i styrelsen för Kreativa Hus.