Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jourcentralen stänger i helgen – öppnar i september igen

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Till följd av corona-utbrottet stänger Närhälsan tillfälligt jourcentralerna i Falköping och Mariestad på helgerna för att koncentrera resurserna till Skövde och Lidköping.

Stängningen sker mellan 4 april och 31 augusti.

– Man kan säga att vi sommarstänger redan nu för att bättre klara av coronautbrottet. Vi märker av ett mindre söktryck på dessa mottagningar och vi väljer därför att samla personalen på två ställen istället för fyra, säger Beate Poetzsch, primärvårdschef Närhälsan, i ett pressmeddelande.

Mariestads och Falköpings jourcentraler har normalt öppet lördagar och söndagar klockan 11 – 17. Från lördag 4 april tar istället Lidköping närakut och Skövde jourcentral emot patienter från Mariestads och Falköpings områden. Öppettiderna för Lidköping närakut och Skövde jourcentral är klockan 17 – 22 på vardagar och 11 – 17 på helger.

– Det är så här vi brukar göra under sommarmånaderna så förhoppningsvis är det inget nytt för våra medarbetare och invånare. Men i år blir det en lite längre period än normalt. Vi hoppas att alla har förståelse för detta och att vi måste optimera våra resurser för att bekämpa smittspridning och ta hand om sjuka, säger Beate Poetzsch.

Förändringen påverkar inte Närhälsans vårdcentraler som har öppet som vanligt.