– Jag måste säga att det är under förväntan. Vi hade 19,2 i Valu och nu ligger vi på 17,6. Det är en riktning jag inte hade väntat mig, säger Josef Fransson efter midnatt.

LÄS MER: C gick framåt i nästan alla skaraborgska kommuner

LÄS MER: Så röstade Skaraborgarna i riksdagsvalet

Han vet inte varför det blivit så, men konstaterar att man pratat om att justera vallokalsundersökningar efter tidigare val, som snarare underskattat Sverigedemokraterna. I vilket fall som helst har Sverigedemokraterna gått framåt med flera procentenheter från förra valresultatet på runt 13 procent.

– Vi har ökat med ett miljöparti, vi har inte gjort ett dåligt val, men jag trodde att det skulle bli bättre än så här, säger Josef Fransson.

Varför har ni ökat?

– Vi ökar för att vi jobbat hårt och driver frågor som engagerar människor. Vi tar upp frågor som Moderaterna och Socialdemokraterna har börjat vakna upp kring; växande utanförskapsområden, ökat våld, stenkastning mot polis. Nu har vi fått konkurrens om de frågorna. Det kan vara en delförklaring till att valresultatet är sämre än jag hoppades, säger Josef Fransson.

Enligt Josef Fransson lär det bli tre skaraborgare från Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag: Han själv, Tobias Andersson och Tomas Morell.

Tobias Andersson från Skövde är ordförande i partiets ungdomsförbund Ungsvenskarna SDU. Tomas Morell har lämnat Moderaterna och har länge arbetat med trafikfrågor.

– Han är extremt duktig med det han sysslar med, trafikfrågor, säger Josef Fransson.

Även 2014 valdes tre skaraborgare in i riksdagen. Förutom Josef Fransson var det Hanna Wigh, som lämnat partiet, och Anders Forsberg, som lämnat sina politiska uppdrag efter att det uppdagats att han lånat stora summor ur partikassan.

Frågan är sedan vilket inflytande Sverigedemokraterna får i riksdagspolitiken.

– Det är ju fortfarande jättespännande mellan blocken. Är det så jämt och särskilt om de rödgröna blir större är enda chansen för Alliansen att släppa in oss i någon slags värme. Tackar de nej till det kommer väljarna att straffa dem. Ska jag vara helt ärlig tror jag att Liberalerna och Centerpartiet hoppar över och stödjer Löfven kommande vecka, säger Josef Fransson.

Under valrörelsen så har Sverigedemokraterna haft återkommande problem med att valaffischer förstörs. Partiet gick ut med löftet att skänka 100 kronor till UNHCR för varje valaffisch som fick sitta kvar, men det har inte haft någon avgörande inverkan enligt Josef Fransson.

– Det har fortsatt i oförminskad takt. Vi har fått sätta upp valaffischer varje dag, säger han.

Hur mycket pengar det blir till UNHCR är inte klart utan något partiet kommer att räkna på.