Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson (M) efter vattendomen: ”Det här är en process som har sina steg”

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Mark och miljödomstolen har sagt sitt. Skövde kommun får inte ta ut mer vatten ur Hållsdammen för tillverkning av konstsnö. – Nu får vi se hur vi ska gå vidare med detta. Men domen innebär inte slutet för Billingeprojektet, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Efter två förhandlingar med Mark- och miljödomstolen i oktober och december 2018 kom domen på måndagen. Beskedet blev att Skövde kommun fick avslag på sin ansökan om att ta ut mer vatten ur Hållsdammen.

Mark- och miljödomstolens huvudsakliga argument bakom avslaget är att kommunen i sin ansökan inte bevisat att man på ett godtagbart sätt kan garantera ett tillräckligt bra flöde i bäcken, så att naturen kring och miljön i densamma kan skyddas på ett bra sätt.

Det framgår också att domstolen bedömer att miljöskyddsvärdena är viktigare än de ekonomiska och samhälleliga vinsterna som Billingeprojektet kan ge Skövde kommun och att det argumentet alltså inte är en tillräcklig anledning för att tillstyrka ansökan.

Dagen efter beskedet från Mark- och miljödomstolen påpekar kommunalrådet Katarina Jonsson att hon ännu inte hunnit ta del av innehållet och därför inte kan uttala sig om några detaljer. Hon medger dock att hon gärna hade sett ett annat beslut.

– Visst hade det känts bättre med ett positivt svar, men som med allt annat vi jobbar med så är inget spikrakt. Vi står inte och faller med detta, utan nu får vi ta till oss det här och se vad nästa steg blir, säger Katarina Jonsson.

Efter beskedet om avslaget har det yttrats åsikter på sociala medier om att beslutet bland annat innebär att utbyggnaden av slalombacken nu inte kommer att kunna genomföras.

Kommunalrådet ser dock inte att domen innebär slutet för Billingeprojektet.

– Alla mål har inte en väg fram. På de här åtta åren jag varit kommunalråd har jag lärt mig att aldrig ta ut något i förskott, så sunt måste man se på detta så frågan är inte slut i och med det här beslutet, säger Katarina Jonsson

– Det här är en process som har sina steg. Nu är vi här, då får vi förbereda oss för nästa och se vilken väg det blir, säger Katarina Jonsson.