Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Wille listar drömsjua – med band och artister

Vid sidan av handbollen har IFK Skövdes tränare Jonas Wille, 42, ett brinnande musikintresse. Här tar han ut en drömsjua med sina favoritband och artister.

I en lång intervju med sporten berättade IFK Skövdes tränare Jonas Wille om sitt stora musikintresse.

– Jag är inte musikaliskt lagd och har aldrig kunnat spela något instrument men jag har alltid gillat att lyssna på musik, säger han i intervjun.

Nedan tar han ut en startsjua och motiverar varför just de skulle bildat ett drömlag på handbollsplan.

Startsjuan, artister & band:

Vänster- och högersex: Som kantspelare är det viktigt att kunna spela i högt tempo, men också att kunna dra ned tempot för att sen tempoväxla. Känsla och finess är självklart en en solklar nödvändighet. På V6 blir därför Daniel Norgren det naturliga valet. Med sin extrema känsla for tajming och rytm så kommer han dominera i den svenske ligan, men garanterat också i Champions League. På motsatt sida (H6) väljer jag Calexico. De vänsterhänta är mer exklusiv och exotisk än den högerhänta. Lite mer otraditionell. Rytmer och rörelser från en helt annan värld. En mexikansk cirkus och en klar publikfavorit som alla lag behöver. På kanten betyder också effektiviteten mycket. Vi förväntar en utdelning på 70 till 80 procent och både Norgren och Calexico levererar i stort sett aldrig en dålig prestation.

LÄS MER: Akbarzadeh: "Det här var inte ens okej, IFK Skövde"

Mittsex: Här väljer jag tyngd och aggression. Modest Mouse har en spelstil som er kraftfull och resolut. De är också min viktigaste försvarsspelare. De slår ned alla som kommer på insidan och låter de ligga blodiga och gråtande på parketten. Samtidig spelar de smidigt och grasiöst när situationen kräver det.

LÄS MER: Kristian Svensson om intresset för IFK Skövdes nybygge: ”Det största jag upplevt”

Vänsternio: På vänsternio spelar lagets störste stjärna – Bright Eyes. Han kan allt. Han spelar med hjärtat på utsidan av tröjan – och inspirerar de andra med sin desperation. Lagets kapten och multikonstnär.

LÄS MER: Rasmus Wremers nytändning: ”Hade jag kunnat spela tills jag var 65 hade jag gjort det”

Mittnio: Phosphorescent är lagets dirigent. De är i konstant harmoni och gör nästan aldrig fel. De leder laget tryggt i det tempot som behövs för att lyckas. Kombinationen av en våldsam kreativitet med struktur, intelligens och flyt gör Phosphorescent till den perfekte speluppläggaren. I oktober ska de spela på Pustervik i Göteborg. Jag uppmanar alla till att komma och heja på dem där. De behöver vårt stöd.

LÄS MER: IFK Skövde-spelaren kan missa höstsäsongen: "Det värsta jag kan räkna med"

Högernio: Vänsterhänta är kända för mer kreativitet än högerhänta. De kan leverera allt från det helt geniala till det mest hopplösa för att de letar efter nya lösningar och spiller med små marginaler. Till tränarens stora glädje och frustration. Tom Waits är min Staffan Olsson. Han kan göra mig sömnlös, men också lycklig.

LÄS MER: Nyförvärvet vill ta IFK Skövde till slutspel: "Det vi och hela stan suktar efter"

Målvakt: I mål hittar vi Damien Jurado. Alla vet att en målvakts viktigaste egenskaper är att man är humorsjuk, omöjlig att forstå sig på, och bipolär. Jurado tar målskyttarna på alla dessa kriterierna. Genom sin karriär har han levererat prestationer som visar upp hela registret och när man tror man äntligen funnit hur han är, så skiftar han personlighet till nästa träning eller match. Han kan vara lagets gladaste man, men också lagets största energislukare. Damien blev född till att stå helt själv i ett mål.

LÄS MER: Hedbergs målshow: "Kunde ju sikta i alla fall"

Tränare: Lagets tränare är självklart Bob Dylan. Han är den enda i världen som klarar att samla alla dessa stjärnorna och göra de till ett lag – huvudsakligen för att han har varit en inspiration för dem i alla år. Laget dör gärna i krig för Bob.

LÄS MER: IFK Skövde-spelarna vann EM-guld: ”Jag är stolt”