Till slut fick Heléne Åstrand sin ensamtid med Marcus. Fast först efter att hon uttryckligen frågade honom om det. De gick upp till kossorna i hagen och satte sig för att prata.

– Jag tycker att det är väldigt kul med dig, vi har samma sorts humor, sa Marcus.

De pratade vidare om att de klickade humormässigt och att de hade roligt ihop. Heléne berättade också att hon inte vill åka hem än på ett tag.

 Helene har nära till skratt och det gillar jag. Det är så lättare att prata med någon som har samma humornivå.

Heléne verkar ha fått en del känslor för Marcus.

Vi skulle nog ha jättekul ihop, Marcus och jag. Han kan absolut vara den jag letat efter. Han är fantastisk, sa hon efter ensamtiden.

Men programmet började dock med något helt annat - en kylskåpsrensning. Erica Mahnkopf började kolla i kylen och rensade ur mögliga saker och paket som hade sista utgångsdatum för flera år sedan.

Marcus behöver någon som håller ordning och reda, speciellt i köket och kylskåpet. Annars vet man inte vad han får i sig, sa Erica.

Erica har mycket energi och känns glad och positiv. Emellanåt kan hon gnälla med ibland, sa Marcus och skrattade.

Det är härlig energi med henne som gör att jag får härlig energi. Och det är det som jag gillar, fortsatte Marcus.

Även Linda Gustafsson och Marcus fick lite ensamtid. De gav sig ut för att vaska guld i bäcken i närheten. Det blev inget guld, men ett allvarligt samtal om framtiden.

Jag är i det läget att jag vill bilda familj framöver, sa Marcus.

Och jag kan ju inte få barn, så det är ju tvärkört, sa Linda.

Samtalet gick vidare om att han har haft annat för sig, som jobb på gården och husrenovering. När Linda påpekade att han var 38 blev svaret:

Jag vet, det var väl det som kom ikapp mig. Jag vill ju inte gå på ett föräldramöte med rullator.

När hon erbjöd sig att åka hem redan nu, berättade dock Marcus att han vill lära känna henne bättre framöver. Samtidigt som det hände pratade Erica med Heléne om känslor kring Marcus under en promenad.

Jag märker nu att så fort han lämnar rummet, känner jag "Men gud var ska du nu? Kom tillbaka!". För det känns som att han är borta så länge varje gång. Det är väl ett tecken på att det finns något där, att man känner någonting.

I nästa avsnitt är det dags för första valet för Marcus. Vilka som får fortsätta att vara kvar på gården får vi se då.

Läs mer: Här är våra lokala dokusåpakändisar