På onsdagen berättade vi att bensinpriset är på väg mot 16 kronor. På bara en vecka har priset höjts med 20 öre och priset förväntas stiga.

Ett höjt drivmedelspris slår mycket hårt mot landsbygden, konstaterade Jessica Alenius, vice vd på Bil Sweden i en uppföljande artikel.

– Där är kollektivtrafik sällan något användbart alternativ och inte sällan krävs det flera bilar i en familj för att få vardagen att fungera.

Och att åsikterna om bränslepriserna är många framgick tydligt när vi gick till en bensinstation och mötte bilister som bara kunde se hur kronorna tickade på i räkneverket.

- Politikerna borde tänka lite större, tänka mer på hur man ska hålla landsbygden levande, tycker Jonas Forsberg.

- Jag pendlar mycket till jobbet, det här är alldeles för dyrt och kommer att påverka mig mycket, trodde Maher Abraham.

På vår Facebook-sida har många tagit tillfället att tycka till om bensinpriserna. Många med ilska som sagt, men det finns också de som ser med förståelse på åtgärderna.

Relaterat till artikeln

Här är ett utdrag av några av kommentarerna.

"Pendlar 11 mil om dagen så är lite väl saftigt just nu. Och kollektivt är inte att tänka på då det blir 1.5h längre enkel resa minst och då blir jag dessutom 1h sen. Och ni som säger "tänk på miljön", Sveriges utsläpp är en spött i havet om man kollar mer globalt".

"Snacka om välfärdsproblem! Höj blicken istället för att bara tänka på er själva, ni gnällspikar! Vi lever i ett av världens bästa länder. Var tacksamma för det och visa medmänsklighet!"

"Mer oss pendlare som drabbas.. får snart säga upp mig för att jag inte kommer att ha råd att åka till mitt jobb.. bra tänkt politiker.. och innan någon uttrycker sig om alternativ, så finns inga.. jag pendlar 12 mil per dag."

"Har inte heller alternativ... om de byggde en järnväg på cykelavstånd från vår gård med avgångar även lite obekväma tider så skulle jag gladeligen tågpendlat. Men nej jag måste tanka..."

"Men vi svenskar tankar och ser glada ut. Vi sitter på Facebook och klagar men gör inget mer. Gör som andra länder ut och visa sitt missnöje... snart blir bensinen en klassfråga också..."

"Måste vi inte göra allt detta för att våra barn och barnbarn ska ha en chans. Är våra barnbarn eller Thailandsresan viktigast...?"

"Vi borde bli mer som fransmännen och åka upp till Stockholm och ställa till kaos så tunnelbanor och pendeltåg inte kan gå så får de se hur det är att vara beroende av färdmedel."

"Bor på landet och är beroende av bil. Finns ingen kollektivtrafik i närheten. Ca 8 km till närmsta busshållplats".

"Avstår bilåkandet såklart. Skaraborg har ett bra bussnät och om fler valde bort bilen så kunde det utökas till att bli både bättre och biligare. Självklart bör lantbrukare kompenseras för detta, men alla som pendlar i bil till jobb/skola/aktivieter får gärna ställa om sina vanor. Otroligt ignorant att fortsätta tanka fossilbränsle när vi VET att klimatet är på väg att förstöra oss för all framtid".

"För en levande landsbygd krävs bil, jag bor i stan men har tidigare bott på landet - 1 mil till närmsta buss då. Vad jag ser där jag bor kommer merparten av pendlarna ensamma i sina bilar. Varför inte samåka är mitt förslag även om man inte bor på samma fläck. Plocka upp folk som ska åt samma håll - det tjänar alla på. Jag studerade på annan ort och var tvungen att åka bil men vi gick ihop och samåkte 5 stycken - det tjänade vi på och så även miljön".

"Tyvärr är regeringen en Stockholmsregering som inte vill förstå att landsbygden är ett ställe där många bor och inte bara en rekreationsyta för storstadsbor."

"Tror de som bestämmer inte vill ha en levande landsbygd .......de vill väl att alla ska bo i stan och ha cykel avstånd till jobbet.För med dagens bensinpriser så är det få som har råd att bo på landet Allt som gör att landsbygden hålls levande har sakta men säkert försvunnit.....matbutiker, bensinmackar, bra bussförbindelser etc NÄ Dax att återta landsbygden och få den levande igen.....och för detta krävs att regeringen och dess politiker tar sitt ansvar och ser till att skapa förutsättningar så att landsbygden kan leva!"

"Ibland glömmer människor bort att vi måste ta hand om våran miljö för utan den kan vi inte existera".

"Måste ha bilen till jobb så blir självklart drabbad , helt sjukt detta alltså ..."

"Vilken tur att milersättningen har varit 18,50kr/mil sedan 2007,Och den avdragsgilla summan minskar år för år...Jämför man reseavdragen 1994 och jämför med 2017 och har konsumentprisindexet inräknat så får vi ca 2000kr mindre i plånboken om man kör 2000mil/år än 1994..."

"Det spelar ingen roll vilket parti som sitter vid makten, alliansen höjde också bensinpriset, trots löften att dom inte skulle göra det. "