Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jackpott för vitrysk fotboll under krisen

Nu upplever högstaligan en säljsuccé vad gäller tv-rättigheter.

Medan resten av idrotts-Europa står stilla på grund av coronapandemin, kör Vitryssland på som vanligt med både fotboll och ishockey i landets högsta serier.

Det har lett till oväntade inkomster.

Aldrig tidigare har så många människor sett vitrysk toppfotboll på tv. Tv-tittare i en rad fotbollshungriga länder har nämligen riktat uppmärksamheten mot landets högstaserie, en av Europas minst glamourösa ligor vars lag sällan når gruppstadiet i Champions League, eftersom det inte finns någon annan livefotboll att se.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har det vitryska fotbollsförbundet sålt tv-rättigheter till tio olika länder, däribland Ryssland, Israel och Indien.

– Det här är en situation vi aldrig upplevt förut, säger Alexander Aleinik, en talesman på förbundet.

Den vitryska ligan sparkade i gång i förra veckan, och just nu har landet inga planer på att avbryta den trots coronakrisen som härjar i stora delar av världen. I Vitryssland har 94 personer hittills bekräftats smittade.

– Varför skulle vi inte spela? Har vi undantagstillstånd i vårt land? Det här är ingen allvarlig situation, och därför startar vi säsongen som vanligt, sade fotbollsförbundets ordförande Vladimir Bazanov nyligen.

Simon Sjöstrand/TT