Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jack Thurin uttagen i bruttotruppen inför hemma-EM

Nästa fredag presenteras den svenska truppen till herrarnas EM på hemmaplan i januari. I den uttagna bruttotruppen finns IFK Skövdes Jack Thurin med.

Totalt har förbundskapten Kristján Andrésson tagit ut 28 spelare, som om drygt en vecka ska vara 16.

Noterbart är att Kim Andersson inte är aktuell för EM-spel på grund av familjeskäl.

– Det känns verkligen jättetungt. Jag hade så gärna spelat EM, men som situationen är just nu så kan jag inte göra det. Familjen är viktigast för mig och det är där jag gör mest nytta i januari, säger Andersson, som spelat tolv mästerskap för Sverige, i ett pressmeddelande.

Hampus Wanne har också tackat nej (fotoperation).

Tre högernior är uttagna, däribland Jack Thurin. 20-åringen debuterade i A-landslaget i våras. Tidigare i höstas förlängde han sitt kontrakt med IFK Skövde över nästa säsong.

Utöver Thurin är det fem spelare som till vardags återfinns i Handbollsligan.

I bruttotruppen finns också de två före detta Skövdespelarna Mikael Appelgren och Andreas Nilsson.

Mästerskapet avgörs 10–26 januari i Sverige, Norge och Österrike.

– Vilka som tas ut i EM-truppen bestämmer vi innan nästa fredag och pratar om dem på presskonferensen, men vi vet redan att Hampus och Kim inte är tillgängliga. Tråkigt för dem och tråkigt för oss naturligtvis, men vissa saker kan vi tyvärr inte råda över och vi har haft bra dialog med båda, säger Kristján Andrésson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Stor intervju med Jack Thurin

LÄS OCKSÅ: Thurin briljerade – när IFK Skövde tog skön revansch mot fjolårsfinalisten