Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför avslag på medborgarförslag om Simsjön?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Insändarskibenten Marie Ekman är besviken över hur kommunstyrelsens arbetsutskott har hanterat medborgarförslaget om en utökning av Billingeleden runt Simsjön.

På Skövde kommuns hemsida uppmanas vi medborgare att skriva medborgarförslag och göra vår röst hörd – allt för att vi ska känna delaktighet och vara med och påverka utvecklingen av vår kommun.

Ett medborgarförslag handlar ju oftast om ideér om hur man kan utveckla, förbättra eller förstärka ett områdes attraktivitet. Min tolkning av medborgarförslaget om en utökning av Billingeleden runt Simsjön är att öka tillgängligheten runt sjön och att koppla på befintlig Billingeled för hela området. Att röra på sig, motionera och vistas ute i friska luften är folkhälsa ! – inte enbart uppe på Billingens fritidsområde där kommunen nu spenderar åtskilliga miljoner kronor.

När jag läser i tidningen att KSAU (Kommunstyrelsens arbetsutskott) nyligen yrkat avslag blir jag besviken. Besviken över att KSAU ( M, C, L samt två S-ledamöter ) inte prioriterar någon utveckling av området runt Simsjön. Detta till trots att Simsjön är ett s.k. utvecklingsområde i kommunens framtidsplaner sen många år tillbaka.

Det händer mycket i Simsjöområdet nu och det är många som väljer att bosätta sig där permanent för att kunna njuta av sjön, området, naturen och inte minst närheten till centrala Skövde. Nyligen har Simsjögården, till mångas glädje, öppnat igen för fika och minigolf och snart är badsäsongen här.

Det är många som uppskattar att vistas ute i skog och mark runt sjön. I avslaget från KSAU hänvisas till att en ”översiktlig idé för ett stråk runt Simsjön redan tagits fram innan detta medborgarförslag inkom men att idén inte är detaljstuderad och fler delar behöver utredas”...

Så varför blir det avslag och inte ett besvarande eller ett bifall då är min fråga?

KSAU svarar även ”delar som behöver utredas är markåtkomst, påverkan för boende och ekonomiska konsekvenser”. Det är förståeligt och logiskt men givetvis inte omöjligt att göra.

Ett besvarande eller bifall till medborgarförslaget i Kommunstyrelsen skulle ge positiva signaler till alla som vill se en fortsatt utveckling av Simsjöområdet.

Det sista argumentet för KSAU :s avslag är att ”samråd behöver göras med de som har fastigheter utmed den tänkta leden”

Jag förutsätter att Skövde kommuns ambition och vilja att utvecklas även innefattar en utveckling av ALLA kommunens fritidsområden och självklart inleda samråd där det finns behov...

Vill man så kan man.

Marie Ekman, ”Simsjöboende på deltid ”

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel