Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skövdes unika möjlighet

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Använd de tomma avdelningarna på Ekedal för att vårda covid -19-smittade patienter. Det är en unik möjlighet för att minska smittspridningen bland äldre och personal inom sektor omvårdnad i Skövde, menar insändarskribenten.

Skövde har en unik möjlighet att minska smittspridningen för äldre och personal inom sektor omvårdnad. Genom att vårda COVID-19 smittade inom hemvården på de tomma avdelningar som står klara för inflyttning på Ekedal

De vårdtagare som är smittade och behöver stort omvårdnadsbehov, kommer då att träffar färre vårdpersonal om vården sker på en och samma avdelning. På detta sätt minskas smittspridningen inom hemtjänsten/hemvård.

Personalens kompetens blir lättare att upprätthålla då personalen finns på samma ställe.

Det finns ytterligare fördelar såsom att åtgången av skyddsmaterial minskar då man kan arbeta längre med samma skyddsutrustningen. Personalen får även bra rutin hur man ska skydda sig mot smittan.

Skas arbetar på detta vis för att minska smittspridningen inom sin verksamhet både bland personal och patienter. De lägger inte smittade patienter bland de icke smittade. Så varför inte ta vara på denna möjlighet nu när avdelningarna på står tomma.

Leif Lindsten

Distriktssköterska med 26 års erfarenhet av kommunal hemsjukvård.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel