Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: (S) vill ha bättre tillgänglighet till Boulogner

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Framkomligheten måste bli bättre runt Boulogner, för såväl cyklister som fotgängare, det tycker socialdemokraterna Anita Andersson och Monica Green.

I samband med vårt kaffekalas vid Boulognersjön, då vi bjöd på fika och samtalade med badgäster fick vi ta del av många synpunkter.

Att Boulognersjön och hela Boulognerskogen är och borde förbli en skön avkopplande oas för såväl Skövdebor som besökare och turister är viktigt.

Många badgäster och fikasugna stannade till och framförde en stor tacksamhet över att badsjön med omnejd blivit så fin och kan utnyttjas fritt av alla. Men det är också viktigt att trygghet, säkerhet och framkomligheten förbättras. Många uttryckte en oro över att eventuell nybyggnation skulle förminska möjlighet att ta sig fram i såväl parken som vid badsjön.

När det byggs nytt är det ytterst angeläget att bostäder inte byggs på ett sådant sätt att det förhindrar framkomligheten. Vår fina centrala badsjö måste ha lika stor tillgänglighet när det byggs bostäder. Inga staket ska stoppa allmänheten och det måste finnas både gång och cykelvägar från alla håll till Boulognersjön.

Anledning till oron är bland annat att en cykelväg redan är igenlagd sedan det fina bostadsområdet Ekedahl blev klart. Förmodligen är det ett misstag eftersom den cykelvägen lades igen samma vecka som kommunfullmäktige hade antagit en cykelstrategi. Därför förutsätter vi att cykelvägen återställs i någon form. Just nu måste cyklister köra på en brant, lerig gräsbacke bredvid den trappa som byggdes från Henriksbergsvägen till Brunnsgatan i samband med att cykelvägen blev borttagen.

Även själva ankomsten till Boulognerskogen från resecentrum borde bli bättre. Den trappa som nu finns vid nergång från tuben mot Boulognerskogen, är mer riktad till gående som ska vidare till Volvo och Nyeport. Cyklister, rullstolsburna, de med barnvagnar och resväskor med hjul, får ta en lång omväg.

Framkomligheten för gående och cyklister kan bli betydligt bättre och säkrare och belysningen behöver förbättras. Att ta sig fram till fots eller på två hjul är både miljövänligt och bra för folkhälsan. Därför önskar vi på bättre, säkrare cykelvägar gärna separerade från gående eftersom det är två så olika trafikslag.

Det var några av de synpunkter vi fick ta emot från de i övrigt glada och nöjda besökarna på vårt kaffekalas vid Boulognersjön. I augusti gör vi ett liknande event och vi hoppas på fler synpunkter från besökare som vill äta goda bullar och samtala med oss en stund.

Anita Andersson

Ordförande Östermalms S-föreningen

Monica Green

Ordförande S-kvinnor i Skövde

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel