Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Prioriterar Fritidsförvaltningen ned motionärer i Södra Ryd?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Det blir trångt i motionsspåret i Södra Ryd när det blir allt fler cyklister som använder vägar och stigar i området, konstaterar insändarskribenten.

Efter att ha använt befintliga motionsspår i Södra Ryd ett antal gånger ställer jag mig den frågan. Många är de cyklister som använder vägar och stigar i skogen vilket skapar olägenheter och otrivsel för motionärer till fots. Ibland frågar man sig om de har tagit över skogsområdet till förfång för motionärer till fots… Och om man motionerar till fots längs elljusspåret (2.5-km) kan man också möta cyklister. Har man då med sig en hund eller barnvagn blir olägenheterna och otrivseln tydlig (mountain bikecyklar har breda styren). Vad gör Fritidsförvaltningen för att öka trivseln och motivera att ännu fler Rydsbor skall besöka det fina skogsområdet? (Motionärer till fots behöver särskiljas från cyklisterna, precis som man har ordnat det på Billingens friluftsområde).

Observant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel