Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om tillräckliga resurser sätts in behöver ingen halka efter i skolan

I Socialdemokraternas Skolpolitiska program har vi en plan för vad vi vill jobba med, när det gäller att skapa en ännu bättre skola i Skövde.

Skolans samverkan med det omgivande samhället och vårdnadshavare är viktigt. Uppföljningen av skolresultaten behöver breddas för att bättre återspegla elevernas individuella utveckling och skolornas kvalitetsarbete.  

Läsförmågan är avgörande för att kunna tillgodogöra sig kunskap och en viktig indikator att fortsätta lyfta fram.

Halva mandatperioden har nu gått och vi i oppositionen i barn och utbildningsnämnden i Skövde (S V MP) lämnande in en protokollsanteckning då vi beslutade om vår verksamhetsplan 2021 – 2023 vid vårt sista nämndsammanträde för året. Där belyser vi vår oro över de otillfredsställande målresultaten gällande andel elever i grundskolans årskurs 1 som inte når kunskapskraven i läsförståelse och andel elever i årskurs 3 som inte klarar alla delprov i ämnesproven i matematik.   

Den årliga progressionsförbättringen om minst 1 % behöver kraftigt förbättras för att alla elever ska komma i närheten av 100 % måluppfyllelse. Detta kommer vi att bevaka, belysa och särskilt fokusera på under den kvarstående mandatperioden.

Om tillräckliga resurser sätts in i rätt tid behöver inga elever halka efter i skolarbetet. Det finns kommuner som med stor framgång och genom att sätta in tidiga insatser lyft sina elever, så att de når kunskapsmålen. Om andra kommuner kan så kan även Skövde.  

Robert Ciabatti (S), 2:e v ordf.

Pia Lahger (S)

Carlos Bobadilla (V)

Emelie Wärn (S)

Per Johansson (S)

Mikael Karlsson (S)

Anita Andersson (S)

Joakim Nord (S)

Désirée Sandström (MP)

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i SN – här kan du lämna in din text.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel