Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kloka förslag av Anna Ljungberg

Skoldebattören Anna Ljungbergs förslag för skolan som hon presenterade i början av veckan uppskattas av en gymnasielärare i Skövde.

Läs också: Debatt: Skoldebattören Anna Ljungbergs fem förslag för en bättre skola i Skövde

Ljungberg presenterade fem förslag för en bättre skola (14/12-20) där ett var en enhetlig resursfördelning  dvs att gymnasiet skulle få elevpeng enligt samma modell som grundskola och förskola. Det skulle också ge gymnasiet möjlighet att få extra socioekonomiskt stöd. Det är helt rätt tänkt!

Gymnasiet har idag fler svaga elever än bara för 10 år sedan. Många elever mår sämre, många elever behöver särskilt stöd, många elever behöver hjälp med att strukturera upp sin skolgång, och många elever behärskar inte tillräcklig svenska för att tillgodogöra sig utbildningen. Det krävs stora insatser för att dessa elever ska klara av sin gymnasieutbildning.

Ett annat förslag var läsårsbudget. Det är också helt rätt tänkt av Ljungberg! Ett stort problem är ju att vi inte vet vilka elever vi får i augusti, hur ska vi då kunna planera för stödinsatser och bemanna med behöriga lärare om det blir ändringar i kursval och inriktningsval?

Övriga förslag gällde grundskolan, men de är lika viktiga för gymnasiet! Om inte grundskolan har resurser att sätta in för de svagare eleverna växer ju introduktionsprogrammen på gymnasiet. Det kostar, både för individen och samhället!

Ljungbergs förslag är konstruktiva, genomtänkta och gör skillnad på riktigt. Det är uppenbart att nämnden förlorat en tungviktare, inte ett enda konstruktivt förslag har lagts sedan Ljungberg tvingades bort. Det är bra för skolan att Ljungberg knuffar nämnden framför sig!

Lärare Gymnasium Skövde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel