Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du Stefan Löfven, svetsare, borde förstå

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Socialdemokraternas har vinglat på sin väg när det gäller bensinskatten. Det skriver signaturen A.E i en insändare,

Vanligtvis brukar bensinskatten vara en kamp mellan oss, lantisarna som behöver sin bil, och Stockholmarna som kan åka kollektivt varhelst de önskar för under en tusenlapp i månaden.

Det brukar stå mellan vi som är beroende av bensin och diesel för att åka och handla, köra barn till skolan, pendla till jobb och skjutsa våra kompisar hem från krogen till byar dit nattbussen inte sträcker sig, och storstadsbon som på sin höjd behöver vänta en kvart på nästa buss och sedan gå max några hundra meter.

Försök ta bussen till jobbet om du bor i Eggby och ska börja morgonskiftet på Volvo i Skövde måndag morgon klockan 06.

Men Du Stefan Löfven, Du borde förstå. Du enkla svetsare från Sollefteå. Du enkla man utan högskoleutbildning, som representerat arbetarna fackligt, Du om någon borde förstå att 16kr/l på bensin riskerar att förlama den enkla arbetaren, ensamstående mamman och lantbrukaren som är beroende av sin diesel. Med dagens skattenivåer går idag ca 60% av literpriset till skatt. Alltså, om bensinen kostade 10kr/l skulle 6 kr gå till skatt. Du om någon borde förstå att detta inte är rimligt. Och Du, som är statsminister, borde ta Ditt ansvar att vända den skutan. Men icke. När till och med Du, enkla man, viker dig för Miljöpartiet och smyghöjer bensinskatter så bevisar Du för mig att Socialdemokraterna har vinglat av sin väg. För mig är Ditt parti dött, och min röst kommer ligga betydligt längre ut på högerkanten i höst.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel