Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cykelvägarna är undermåligt skötta i Skövde – ”Jag känner mig hånad”

 
Vintercykling i Skövde
Visa alla artiklar

Jag är vanligtvis en person som kämpar på med min cykel i väder och vind men nu har min gräns gått. Det är och har varit så förbannat dåligt skottade och sandade cykelvägar i den här staden denna vinter!

Till och med inne i centrum. De är skottat styckevis, tex jag kan inte cykla inne i Våmb utan får gå ner till Skaravägen därifrån kan jag cykla längs med Cementa (den har skötts jättefint) sen får jag gå igen efter rondellen i stort sätt oberoende vart jag ska.

Jag fattar inte? Vi ska värna om miljön och samtidigt akta oss för kollektivtrafik relaterat till covid-19 och sen gör de inte cykel och gångvägarna framkomliga! Det är ju helt oförlåtligt.

I min familj har vi en bil som min man tar till jobbet, jag cyklar med barnen varje morgon till förskola och skola med min lådcykel och sen vidare dit jag ska; jobb eller högskola. Det är många som med glädje hade ställt bilen även vintertid här i Våmb men får det inte att fungera. Jag vet dock minst en person som kämpar på liksom jag trots de dåliga förutsättningarna.

I år har jag dessutom känt mig aktivt kränkt av hur välskötta bilvägarna är. I förra veckan hivade en plogbil på Södra Bergvägen upp snö med stora isbitar över mig som var på cykelvägen, trots att jag vet att hen såg mig. Bilen bakom den stannade för att se hur det gick för mig. Som tur var hade jag inte barnen med mig. Igår såg jag samma väg bli plogad trots att där inte fanns någon snö eller is medan jag fick leda min cykel för att vägen var så svårframkomlig. Det är ju inte klokt! Jag har gråtit idag över hur svårt det varit att ta sig fram. Jag känner mig hånad, sårad och förbannad.

Vem har egentligen ansvar för våra cykelvägar? Denna person borde få en ordentlig utskällning alternativt få sparken i min mening. Vem som helst som har suttit på en cykel i vintertid är bättre lämpad för uppgiften.

Emma Dahl

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i SN – här kan du lämna in din text.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel