Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bilister lämnar inte företräde för cyklister när de ska

Huvudregel är att "alla" ska visa hänsyn. De nya trafikreglerna vid rondellkörning att lämna företräde för cyklister när de kör ur rondell har inte fått genomslag hos bilister. Svängande bilister lämnar inte företräde inte ens vid grönt ljus för cyklister vid Mörkekorset.

Märk om så bilister får väjningsplikt för cyklister vid fler cykelvägar i Skövde. Föräldrar, tro inte att cykelvägar är trafiksäkra. Orsaken är att många bilförare inte har den självinsikten att sluta köra när de inte hänger med i trafiken, varav en del är att de inte läser in de nya trafikreglerna. Det nya är cykelöverfarter, som ska användas av cyklister eller förare av moped klass II för att korsa en väg eller en cykelbana. De har vägmarkering och vägmärken för cykelöverfart samt en utformning som säkrar att fordon inte förs med högre hastighet än 30 kilometer i timmen.

Cyklister och förare av moped klass II som färdas ut på en cykelöverfart från en cykelbana ska ta hänsyn till avståndet till och hastigheten hos fordon som närmar sig överfarten. Fordonsförare har väjningsplikt mot cyklande och förare av moped klass II som är ute på eller just ska färdas ut på cykelöverfarten.

En äldre man som slutat köra bil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel