Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att se till verksamhetens bästa...

 
Förslaget om att flytta grundsärskolan i Skövde
Visa alla artiklar

…borde verkligen inte bara betyda att man tar tillvara på kommunens ekonomiska intressen. Det borde också innebära att värna om de elever som behöver mest stöd och stöttning för att må bra i skolans ganska komplexa värld.

När jag hör att tjänstemännen föreslår politikerna att man ska flytta samman delar av grundsärskolans verksamheter på en enhet, som behöver fyllas med elever, för att få till en kvalitetshöjning så undrar jag var man hittar underlaget till detta beslut. Var är den utredning som visar på att det är i just grundsärskolan som kvaliteten behöver höjas?

För det är bland annat det argumentet som beslutet grundar sig på. Man vill få till en kvalitetshöjning. Jag häpnar. Har inte kvaliteten varit tillfredsställande tidigare? Och hur har man mätt det?

Att inte involvera personal och föräldrar i beslutet är ju inget annat än märkligt i det här fallet. På vilket sätts höjs kvaliteten av missnöjd personal, oroliga föräldrar och otrygga elever?

Det här är frågor som jag gärna skulle vilja få svar på.

Lärare

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i SN – här kan du lämna in din text.

Läs också: Föräldrar och personal upprörda: ”Det hade blivit ramaskri om man hanterat någon annan elevgrupp på det här sättet”

Läs också: Skolpolitikern överraskades av hårda föräldrakritiken: ”Det är ingen som hört av sig”

Läs också: Förslaget: Kommunen vill samla grundsärskolan i Rydskolan

Läs också: Insändare om grundsärskolans flytt: ”Varför värnar inte S om de svagaste?”

Läs också: Insändare: Politiken utnyttjar de svagaste för att spara pengar!