Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Älska människan - inte prylarna

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

”Vi matas hela tiden med reklam om prylar vi "måste" ha för att vara lyckade som individer”. Signaturen Minimalisten reflekterar över materialismen.

Prylar, prylar, prylar. Det är skrämmande vad människor är villiga att offra för alla dessa prylar. Hälsa, relationer, ekonomi...Började själv rensa ut onödiga prylar för ett antal år sedan och upptäckte ju mer jag rensade, att det fick mig att må bättre.

I början handlade det mest om mig själv men successivt har jag fått upp ögonen för hur sjukt hela systemet är. Vi matas hela tiden med reklam om prylar vi "måste" ha för att vara lyckade som individer. Det handlar inte längre om vad vi gör utan vad vi äger. När vi till slut bestämmer oss för att rensa, återvinna, källsortera, skänka kläder till second hand, då är vi duktiga och har gjort en god gärning.

Men borde vi inte istället jobba mer med att förebygga och inte köpa de där prylarna? Rannsaka oss själva och fundera på vad vi verkligen behöver och vad det är vi försöker ersätta med alla dessa prylar, istället för att fylla förråden med ofta helt onödiga saker som inte är till nytta för någon. Företagen och affärerna kommer fortsätta mata oss med reklam, men det är konsumenterna som bestämmer i sista ändan.

Älska människor - använd prylar - inte tvärtom

Signatur: Minimalist

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel