Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ny busslinje till Billingen just nu

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Nej, det blir ingen ny busslinje till Billingen. I alla fall inte just nu. Det svaret får Sten-Åke Carlsson på sitt medborgarförslag efter att frågan varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Frågan om en busslinje från Skövde centrum upp till Billingen har varit aktuell i olika omgångar. En period gick också linje 8 upp till fritidsanläggningen uppe på berget, men den lades ner i juni 2015 efter att den bedömts inte vara ekonomiskt försvarbar.

I höstas aktualiserades dock företeelsen då Sten-Åke Carlsson lämnade in ett medborgarförslag där han ville att busslinjen skulle införas på nytt.

Läs mer: Sten-Åke vill ha tillbaka bussen till Billingen

Läs mer: Buss till Billingen? Var god dröj...

Men nu har svaret kommit från ksau, som menar att det för närvarande inte finns underlag för en busslinje.

Däremot understryker man att ärendet inte är avskrivet, utan finns med i arbetet med Billingeprojektet.

”I utvecklingsprojektet…studeras för närvarande nuvarande och framtida trafikeringsmöjligheter till och från Billingen i ett transportslagsövergripande arbete där frågan om ordinär linjelagd busstrafik till Billingens fritidsområde är en av dessa trafikeringsmöjligheter”, sägs det bland annat.

Utifrån det konstaterandet menar man att det just nu är för tidigt att ta ställning i frågan.

– Vi har prövat det här förut och hade en låg resandefrekvens då, vilket innebar att vi fick lägga ner den linjen. Däremot har man tillgång till anropsstyrd trafik, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

– Sen får vi se när Billingeprojektet är utbyggt i sin helhet. Då kanske vi kan göra ett nytt test. Det finns i vilket fall ingen motvilja mot förslaget, men det är inte aktuellt nu.