Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Influenser vill stärka nätverken i Skövde

Drygt 50 personer samlades på Hotell Scandic Billingens festvåning för att nätverka och inspireras av businessinfluencern Michael Saliba. Han höll i en föreläsning under lunchen med budskapet att ju större och starkare nätverk du har desto större möjligheter har du att lyckas i livet.

Michael Saliba är född och uppvuxen i Södra Ryd, Skövde där hans enda livlina som höll honom kvar var fotbollskarriären, som fick ett abrupt slut i en match där han skadade knäet. Han lyckades vända en destruktiv livsstil till att hjälpa andra och skapa skillnad i människors liv. Han startade ett konto på plattfomen LinkedIn och har i dag över 40 000 följare.

Utmaningen #LinkedInSalibaChallenge har bidragit till att generera över 500 jobb och en kvarts miljon till välgörenhet på ett år. Detta möjliggjordes genom deltagarnas personliga nätverk.

Som gästföreläsare hade han bjudit in en annan Skaraborgsprofil, Mercedes Murat, en konstnär som skapat ett världsnätverk genom sin konst och galleri på Istrum gård. Resan dit har dock inte varit spikrak. Vägen kantades av en personlig tragedi som fick henne att lämna landet. Genom en enda kontakt i Spanien lyckades hon så småningom bygga upp sitt nätverk och hitta vägen till möbelkonsten, glasmåleriet och Istrum. Hon menar att man måste hitta sin egen stil att nätverka och att kvalitet är viktigare än kvantitet.

Genom gemensamma kontakter och plattformen LinkedIn träffades Michael Saliba och Mercedes Murat och bestämde sig för att föreläsa tillsammans i Skövde. Mercedes gästar även Salibas podcast inom kort.

Nätverkslunchen arrangerades av Michael Saliba i samarbete med Ranstad och Veteranpoolen.