IFK Skövde går en tuff kamp på planen med bara en seger de senaste tio matcherna och Skövde-publiken verkar vara svårflörtad.

1073 åskådare i onsdagens förlustmatch mot HK Malmö är den sämsta noteringen för säsongen.

SN-sporten kan nu avslöja att klubben mer eller mindre ställt ett ultimatum till fyra supportrar som ska ha betett sig högljutt.

Klubbens ordförande Per Andersson ska ha ringt upp supportrarna i syfte att informera om att klagomål kommit in om att de uppträtt högljutt. Därefter ska supportrarna ha erbjudit sig att lämna in sina säsongskort - men i stället fått förslaget att byta platser.

SN har varit i kontakt med två av supportrarna för att få deras bild av händelsen. De har valt att lägga locket på och vill inte kommentera någonting.

Vi har i stället pratat med andra IFK Skövde-besökare. En person beskriver kvartetten som "exalterad", en annan vittnar om att supportrarna knappast betett sig illa.

- Det där köper inte jag. De har hejat på sitt lag, precis som man ska göra. Kanske att de sticker ut i den sterila miljön i Arenan där alla i princip sitter tysta. Men hade du satt dem i, säg Eriksdalshallen, så hade ingen av dem ens märkts av. Det är ju inte så att de har ropat rasistiska glåpord eller könsord, säger en supporter.

Säkerhetschefen Werner Lechte säger att supportrarnas - enligt vissa - bullriga beteende pågått i flera år.

- Nu var det väl så att bägaren rann över. Då var styrelsen tvungna att göra något för att behålla lugnet i hallen, säger Lechte och hänvisar övriga frågor till styrelsen.

Styrelsens ordförande Per Andersson vill inte bekräfta någonting.

- Jag har inga kommentarer. Jag har heller ingen vetskap om det och kan inte bekräfta att det finns ett sånt problem. Jag har fått reda på att det har stått saker på nätet. Niclas (Börjesson) är säkerhetsansvarig och har hand om arrangemang, men han är på semester så vi får ta det när han kommer hem.

Borde inte du som ordförande ha koll?

- Nu lyssnar inte du på vad jag säger! Jag har ingenting att diskutera med tidningen innan jag har pratat med berörda personer. Vi har inget ärende från IFK Skövdes håll. Skulle vi ha ett sånt här problem så sköter vi det internt.