IFK Skövde sprängde gränsen för 2000 åskådare i förra hemmatchen mot Alingsås HK. Då var 2031 personer på plats och det var den bästa publiksiffran för året. Publiksnittet i år är näst bäst i hela ligan och ligger på 1882.

På söndag gästar Lugi HF arenan. Då är det dessutom fri entré.

– Det är sponsorer som går in och hjälper och stöttar. De lägger två kronor per åskådare vilket gör att vi också kallar matchen för tvåkronas-matchen. Tanken är att det ska komma mycket folk och skapa en positiv grej runt handbollen, säger Marcus Dahl som bland annat jobbar på klubbens marknadsavdelning.

LÄS MER: Nyckelspelaren förlänger med IFK – för andra gången 2018

Att mycket folk vallfärdar till hemmamatcherna är självfallet bra för föreningen. En annan fördel som Dahl har tänkt på i år är snacket på stan.

– Klart det är bra med mer publik det är jätteviktigt, samtidigt märker vi att det är positiv stämning runt handbollen i hela stan. Det är den största skillnaden – att det pratas positivt för första gången på många år. Det verkar som vi håller på att bygga upp ett stort intresse kring handbollen vilket kan bli ännu viktigare om laget börjar förlora lite. Då tror jag fortfarande att folk stöttar oss.

LÄS MER: Tredjemålvakten tog chansen och briljerade när IFK Skövde vann

Att uppskatta hur många som kommer på söndagens drabbning i Handbollsligan är inget Marcus Dahl vågar uttala sig om.

– Det är svårt att säga hur många som kommer komma på en sån här match. Normalt sett kan vi följa det, hur många som köper biljetter på nätet, men nu har vi stängt av den funktionen för att du som åskådare inte ska kunna låsa 100 biljetter. Nu öppnar vi insläppet redan vid 14:00 för att det inte ska bli långa köer.

Hur påverkar detta ekonomin i föreningen då? Nils-Ove Andersson är den i IFK Skövde som har bäst koll på kronor och ören. Han berättar att ekonomin är bättre i år än i fjol men när tidningen ber om konkreta siffror är han fåordig.

– Det är ingenting vi går ut och saluför i pressen, men det är positivt. Som det är i alla branscher är det bättre ju mer folk det kommer.

LÄS MER: Ny hemmatriumf för IFK Skövde