Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Skövde förlänger med Hampus Söderman

Hampus Söderman och IFK Skövde HK har kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt till och med säsongen 2021/22.

19-åringen, med några juniorlandskamper på meritlistan, kom till IFK:s A-trupp i höstas, på lån från allsvenska klubben Skånela IF. Detta med anledning av att han utanför handbollsplanen studerar på högskolan i Skövde.

Den gångna säsongen var Hampus Söderman, som helst spelar på niometer, en nyckelspelare i HK Skövde i division 2. Därutöver har han också fått chansen i IFK:s A-lag i Handbollsligan där han bokförts för 18 matcher och åtta mål.

– Det här känns jättebra. Här får jag stora möjligheter att utvecklas vidare och ta nya steg. Att det gått så här bra sedan jag kom hit i höstas hade jag inte kunnat tänka mig. Jag trivs jättebra i ett härligt gäng, säger Hampus i ett pressmeddelande.

I och med det nya avtalet har IFK Skövde HK löst ut honom från Skånela.

– Hampus har gjort stora framsteg under den här säsongen och visat att han har framtiden för sig. Han är en härlig spelförare med ett naturligt ledarskap på banan, säger IFK:s sportchef Ulf Nyström.