Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idag stänger återvinningen i Skultorp – byggs om till nytt unikt koncept

Idag inleds ombyggnaden av Skultorps återvinningscentral. Nu kommer den vara stängd en tid, för att sedan öppna som en kvartersnära återvinningscentral. Då kommer endast Skultorpsbor med grönt kort att komma in.

LÄS MER: Gubbarnas kamp lönade sig – Sverigeunik satsning på återvinningen i Skultorp √Så ska det funka

Ombyggnaden till en kvartersnära återvinningscentral startar tisdagen den 6 april. Från och med detta datum är också återvinningscentralen i Skultorp stängd för besökare. Under tiden hänvisas Skultorpsborna till de andra återvinningsstationerna som finns i orten.

Under ombyggnaden ska återvinningscentralen bland annat inhägnas.

Denna förändring skedde efter att de gamla SIF:arna som skött återvinningscentralen tyckte att det blev lite för mycket. Eftersom den i Skultorp var den enda i Skövde som var öppet dygnet runt utnyttjades lite väl flitigt.

— Den har varit lite för tillgänglig. Hittills har den saknat staket och varit öppen dygnet runt, vilket har nyttjats av såväl Skultorpsbor som andra. Det kommer in avfall från hela Skövde, säger Christina Storm, chef för AÖS återvinningscentraler, i en tidigare intervju med SN.

Efter ombyggnaden ska återvinningscentralen endast vara för Skultorpsbor. Då kan privatpersoner som bor inom postnummer 541 55, 541 56 och 541 57 få inträde med hjälp av ett Grönt kort. Det innebär att du kan öppna gånggrinden med ditt körkort alla dagar, efter att ha gått en kort utbildning som AÖS håller.

— Man får tillträde med sitt körkort. Det kommer finnas kortläsare som öppnar grinden. Men det kommer inte vara möjligt att köra in med bil. Och den blir kameraövervakad, förklarar Christina Storm.

SIF:arna, herrarna som sköter återvinningscentralen, gillade lösningen. Skultorp får då en Sverigeunik lösning.

— En kvartersnära återvinningscentral, KÅVC. Det tyckte herrarna var bra, då går det inte att dumpa på samma sätt och de får en mer rimlig arbetsbörda. Det är dessutom ett Sverigeunikt koncept vågar jag påstå, säger Christina Storm.