Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idag rektor på Rydskolan – i höst blir hon skolchef i Tibro

Zophia Zander Norell blir ny barn- och utbildningschef i Tibro. Hon är idag rektor på Rydskolan i Skövde kommun och tillträder sin tjänst i Tibro den 4 oktober.
”Jag ser fram emot att ta mig an mitt nya uppdrag med förväntan och tillförsikt”, säger hon i ett pressmeddelande.

Zophia Zander Norell är 42 år och bor utanför Tidan i Skövde. Hon inledde sin yrkeskarriär som lärare i matematik och naturorienterande ämnen och har därefter arbetat som rektor i Lidköping, Mariestad och Skövde samt som IT-strateg i Lidköping.

Sedan 2017 har hon varit rektor för Rydskolan, ett uppdrag som inleddes med uppstarten av en högstadieskola och som inneburit arbete som rektor för F-9-verksamhet samt grundsärskola.

 – Jag har jobbat som rektor i nästan 13 år och har under en tid funderat på vad som skulle bli mitt nästa steg. De senaste åren har jag inriktat mig på att leda mer strategiskt med fokus på utvecklingsfrågor och när tjänsten som barn- och utbildningschef i Tibro dök upp så kunde jag inte låta bli att söka den, säger Zophia Zander Norell i ett pressmeddelande.

Nu är det klart att hon fick jobbet och lämnar därmed Skövde kommun.

 – Zophia svarar väl upp mot de förväntningar som vi har på en ny barn- och utbildningschef. Hennes syn på utveckling ligger väl i linje med hur vi arbetar i Tibro, säger Tibros kommunchef Kristina Lundgren.