Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyveteran och Lets dance-profil är dragplåster på psykiatriveckan

Ikväll inleds Psykiatriveckan med Ångestpodden. Programmet är, som tidigare års upplagor, ambitiöst sammansatt. Bland kommer en känd Let´s Dance-profil att medverka under rubriken ”Inte bara en dans på rosor”. Före detta NHL-proffset Jonathan Hedström är också bokad.

Psykiatriveckan har arrangerats i Falköping under ett decennium. Ikväll inleds den elfte upplagan med en rad föreläsningar i arrangemang av Falköpings kommun i samverkan med Västra Götalandsregionen.

Den övergripande rubriken för årets version är (o)kunskap, och just kunskap bjuds det på i många varianter under de kommande dagarna.

Ikväll är det Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg som är först ut. De driver Ångestpodden tillsammans. Att kombinera lättsamhet och allvar i brytande av tabun med sikte på mer öppenhet kring psykisk ohälsa är en del av poddens ”varudeklaration”. De kan höras på Stadsteatern denna afton, men är också bokade på tisdagsförmiddagen i konsertsalen på Ållebergsgymnasiet.

NHL-proffs med ätstörning

Sedan fortsätter programmet med programpunkter som ”Men vad är brukarinflytande egentligen”, ”Mamman som gick ut genom dörren och försvann”, ”Föräldrars missbruk är INTE barnens match” och ”Myter om självmord - vad vet vi egentligen”.

På onsdagskvällen är det Tobias Karlsson som är föreläsare. Han är känd från Let´s dance, men är också en uppskattade föreläsare med erfarenhter från sin egen resa att ösa ur.

Torsdagen är sista föreläsningsdagen, och då kan bland annat Jonathan Hedström höras när han pratar om sitt tema: ”NHL-proffs med ätstörning - hur är det möjligt?”.

Hedström föreläser både på förmiddagen och kvällen. Däremellan pratar Ulrika Malmesved och Antonio Alonso Villaverde Lozano om ”Utmattningens labyrint - En patient och en läkare - två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom.