Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julas andningsskydd slutsålda - ser en koppling till coronaviruset

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Allt sedan mitten av februari har andningsskydd av olika slag varit mer eller mindre slutsålda på Julas varuhus. Företaget ser en koppling till utbrottet av coronaviruset. – Ju mer det pratas om corona desto mer går det av den här typen av produkter, säger Julas informationschef Magnus Ljung.

Jula har en rad olika andningsskydd i sitt sortiment. Men de flesta produkter är i dagsläget helt slut i lager och befintliga butiker.

– I ett normalt förfarande så sker det en ständig påfyllnad. Men just den här typen av produkter är slut, berättar Magnus Ljung.

Just nu är efterfrågan på andningsskydd så pass stor att Jula inte vet exakt när man kan få in fler från sina leverantörer runt om i världen.

– Men det kommer in nya med jämna mellanrum så det kommer inte att vara slut för all framtid.

Jula räknar med att efterfrågan på de andningsskydd som de får in kommer vara fortsatt stor kopplat till händelseutvecklingen rörande coronaviruset.

– Så länge situationen är som den är så kommer de att gå åt så fort vi får in nya. Det handlar om tillgång och efterfrågan, säger Magnus Ljung.