Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten slår fast 18-årsdomen i Moholmsmordet

49-åringen dömdes till 18 års fängelse för bland annat mordet i Moholm. Mannen överklagade och menade att han borde frikännas. Men nu slår hovrätten fast att domen ska lyda på 18 år, två av ledamöterna ville dock döma till livstids fängelse.

Enligt Skaraborgs tingsrätts dom mot 49-åringen, som föll den 25 februari i år, misshandlade han tillsammans med en annan man sitt offer med ett svärdsliknande föremål.

Därefter sköt den nu dömde sitt offer i huvudet med ett gevär i en bil för att sedan skjuta honom ytterligare en gång vid en gödselbrunn. Offrets kropp dumpades sedan vid en gödselbrunn och bilen brändes upp.

Grovt brott

Det hände den 5 juli 2018 i Moholm. "Brottet bör bedömas som grovt eftersom de visat särskild hänsynslöshet och råhet", ansåg tingsrätten.

Mannen har nekat till allt som åklagaren lagt honom till last.

Enligt rätten var det ställt bortom varje rimligt tvivel att han dödat 44-åringen. ”Hans handlande kan inte förstås på något annat sätt än att han haft uppsåt att döda.”

De körde in bilen i en skogsdunge vid Ormeskogen utanför Töreboda, hällde bensin på den och tände eld på bilen.

Dömdes tidigare

49-åringen dömdes i april 2018 för misshandel med mera till fängelse i ett år och sju månader. Han började verkställa straffet den 9 juli 2018.

Planen var att etablera mc-klubben Brödraskapet Wolfpack i Skaraborg, men etableringen stoppades av polis.

”Hovrätten frikänner honom däremot från ett åtal för mordbrand, som avsåg att en bil eldades upp för att dölja spåren av mordet”, står det i pressmeddelandet.

Nu dömer hovrätten dock honom till 18 års fängelse för mord.

Ville starta brödraskap

Åklagaren ser tänkbart motiv till mordet

Offret skjutit i huvudet två gånger