Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellmedarbetare flyttas över till jobb på centrallaget

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

I coronakrisens spår ställs företag och organisationer inför helt nya utmaningar. I Jula Holdingkoncernen kan dessa utmaningar tacklas på många olika sätt. Ett exempel är att medarbetare på Jula Hotell & Konferens nu har erbjudits jobb på Julas Centrallager i Skara, där det just nu är mycket att göra.

– Detta är ett tydligt exempel på vilka möjligheter vi skapar för oss själva genom koncernutvecklingen. Med kreativitet, engagemang och flexibilitet kan vi tillsammans skapa bra lösningar, säger Joachim Frykberg, vd Jula. i ett pressmeddelande.

Inom Jula Holdingkoncernen görs hela tiden stora insatser för att hantera coronakrisen, Att låta personal på hotellet, som just nu har lite mindre att göra, arbeta på Julas centrallager där behovet av arbetskraft är stort innebär en möjlighet att förhindra potentiella varsel, något som andra inom hotell- och restaurangbranschen redan har som faktum.

– Detta upplägg känns fantastisk bra, att kunna göra en sån här lösning betyder massor för oss just nu i det tuffa läge som vi står inför på hotellet, branschen står inför en utmaning som vi aldrig tidigare sett. Vi vill slippa varsla så detta är en otroligt bra lösning. Jag tror även att personalen känner likadant, det mottogs väldigt positivt av samtliga, säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell & Konferens i pressmeddelandet.

Fördelarna med upplägget är uppenbara menar Jula, med medarbetare som fortsätter att jobba istället för att bli permitterade, samt att andra kollegor på hotellet kan öka sin arbetstid. Vidare får nu medarbetare inom koncernen möjligheten att testa nya arbetsuppgifter och nya roller.

Hela processen har varit snabb, men mycket lyckad i och med att medarbetarna redan nu är under upplärning i sina nya rollern, skriva Jula i sitt pressmeddelande.