Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade med gaskammare, ”som Hitler”- åtalas för hets mot folkgrupp

Mitt framför ögonen på Falköpingsborna ska kvinnan och hennes barn blivit kallade för blattebarn och liknande skällsord. Nu åtalas en man i 40-årsåldern för hets mot folkgrupp.

Händelsen ska ha utspelat sig i somras i centrala Falköping. Enligt polisens förundersökning passerade kvinnan, tillsammans med sina tre barn, den misstänkte när mannen började skrika nedsättande saker, bland annat "blattebarn", till henne och hennes barn. Kvinnan har i polisförhör berättat att hon inte riktigt uppfattade vad han sa. Därför gick hon tillbaka och frågade vad han hade sagt och att det inte var okej. Det var då mannen ska ha sagt "om det fanns en gaskammare skulle jag slänga in dig där, som Hitler” och att han skulle gasa barnen. En massa folk ska ha passerat förbi under tiden men bara en gammal man med rollator stannade för att lugna kvinnan, som, vad hon själv berättat, var mycket upprörd. Kvinnans berättelse stöds av ett vittne som var med vid händelsen.

I polisförhören har mannen uppgett att han inte minns något av det som ska ha hänt och att det låter otroligt att han sagt det som åklagaren hävdar att han har sagt.

Hur som helst så åtalas han nu för hets mot folkgrupp. Åklagaren menar att mannen har uttalat sig nedsättande mot en grupp med syftning på hudfärg och etniskt ursprung.