Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill råda över sjukvården

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Gunilla Druve Jansson vill fortsätta med sjukvårdsfrågor i regionpolitiken, gärna i regionstyrelsen. – Jag vill fortsätta utvecklingsarbetet och göra det lite bättre för alla, säger hon.

Gunilla Druve Jansson har varit regionpolitiker under två mandatperioder och är idag bland annat ordförande för östra hälso- och sjukvårdsnämnden, som beställer vård åt skaraborgarna. Efter valet vill hon gärna fortsätta med sjukvårdsfrågor och helst ingå bland de 15 i regionstyrelsen.

– Vi har medvind i seglen. Om vi kunde få tillräckligt med stöd för ytterligare ett regionråd vill jag gärna ta hand om ena platsen, säger hon.

Kristina Jonäng är Centerpartiets nuvarande regionråd och enligt Gunilla Druve Jansson är det troligt att Jonäng får förtroende att fortsätta, men om Centerpartiet kan få två poster i regionstyrelsen tror hon den ena skulle kunna gå till Skaraborg.

Gunilla Druve Jansson växte upp på en bondgård utanför Tibro. Kärnkraftsomröstningen 1980 var avgörande för att hon började engagera sig politiskt. Centerpartiet var ett givet val.

- Jag kom med i CUF (Centerpartiets ungdomsförbund) tidigt och mamma var engagerad i Centerpartiet. Det var ett naturligt val, säger hon.

Hon kom in i kommunfullmäktige i Tibro redan som 18-åring och den yngste någonsin i församlingen. Med ett kortare avbrott har hon sedan dess varit aktiv politiker och de senaste åtta åren på heltid.

- Det är viktigt med demokrati och att vi gemensamt försöker se till att skapa ett bra samhälle, säger hon.

Centerpartiet har legat närmast hela tiden, men när beskedet om alliansens överenskommelse kring kärnkraft kom överrumplades Gunilla Druve Jansson.

– Jag fick lite ont i magen när vi skulle öppna för kärnkraft. Samtidigt var det en bra överenskommelse när vi fick veta helheten med satsningar på förnybar energi, säger hon.

Hennes engagemang i sjukvården växte efter att hennes far gick bort 2005.

– Han hade Parkinsons sjukdom och han bröts sakta ner av sin sjukdom. Det är också de anhörigas sjukdom. När en människa bryts ner långsamt är det inte roligt. Då är det viktigt att vården finns där, att man söker vård i tid och att man får vård i tid, säger Gunilla Druve Jansson.