Maria Stenberg har utsetts till ny platschef för Sveriges lantbruksuniversitet i Skara. Hon efterträder Margareta Stigson som går i pension och tillträder den 1 september 2019.

Maria Stenberg är 55 år och arbetade som forskare vid SLU i Uppsala och i Skara mellan 1991 och 2014. Hon disputerade 1998 med en avhandling om jordbearbetning och blev docent i växtnäring hösten 2015.

– Jag ser SLU i Skara som en viktig aktör i utvecklingen av de gröna näringarna nationellt och för SLU:s framtida utveckling i sektorn. Under 18 års tid har jag varit aktiv i samverkan mellan olika organisationer som anställd vid flera av organisationerna. Tjänsten som platschef vid SLU i Skara är en möjlighet för mig att bidra till att utveckla samarbetet mellan aktörer vidare, säger Maria Stenberg i ett pressmeddelande.

Sedan 2014 har hon varit rådgivare inom projektet Greppa Näringen, Jordbruksverket, med placering vid kontoret i Skara. Hon var 2000–2012 också knuten till Hushållningssällskapet Skaraborg där hon arbetade med forsknings- och utvecklingsprojekt. Hon var också ansvarig för utveckling av försöksgården Logården.

Relaterat till artikeln