På uppdrag av regeringen driver Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) Tekniksprånget. Via praktikprogrammet ställer arbetsgivare över hela landet upp med betalda praktikplatser och ger unga teknikintresserade en möjlighet att prova på hur det kan vara att arbeta som ingenjör. Ungdomarna får prova på arbetslivet och arbetsgivarna får in ny energi och en chans att visa vad just deras arbetsplats kan erbjuda för framtidsmöjligheter.

För närvarande gör 380 ungdomar runt om i Sverige praktik och höstens handledare inom programmet har utsetts och finns på Nobia i Tidaholm. Utmärkelsen delades ut under fredagen till IT-arkitekten AnnMarie Ericsson. Hon är bosatt i Väring men arbetar i Tidaholm.

Vilken överraskning, utbrast hon när hon tog emot diplom, tårta, blommor och presentkort av HR Businesspartner Pauline du Puy.

Det var praktikanten Samuel Plumppu som nominerat henne.

Hennes engagemang har betytt mycket för mig. Hon ställer upp när jag har frågor, delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter och ger många bra tips som jag kan ta med mig i framtiden.

För Samuel, som är från Dalum, har AnnMaries engagemang gjort det enklare att förstå de olika projekt som pågår både inom företaget och i koncernen.

Detta är väldigt intressant och har verkligen gjort att jag har fått upp ögonen för de utmaningar som finns i att utveckla stora stabila IT-miljöer som kan hantera förändringar.

Han har tillsammans med en annan praktikant, Wera Nilsson från Falköping, fått leda ett projekt för att ta fram ett administrativt verktyg som kan användas i produktionen.

Det har varit bra att få vara två i projektet. När jag tackade ja till platsen på Nobia såg jag fram emot att utveckla applikationer. Jag kunde inte ana att en så liten ort som Tidaholm kunde ge ett sådant enormt perspektiv på de möjligheter det finns som mjukvaruutvecklare, skriver han i motiveringen.

AnnMarie Ericsson är lika positiv i sitt omdöme om Samuel Plumppu.

Jag lämnade faktiskt in en nominering för att han skulle bli höstens praktikant.