Tillvägagångssättet är en så kallad "smash-and-grab"-kupp.

Hjullastaren kördes in i butiken på Hertig Johans gata i centrala Skövde vid 06.30-tiden på lördagsmorgonen. Vid 15.30-tiden på lördag eftermiddag hade polisen ännu inte kunnat gripa några misstänkta gärningsmän.

Polisen uppger att vittnen har sett minst tre misstänkta gärningsmän lämna platsen i en bil – en svart eller mörkgrå Audi av kombimodell.

Tyvärr har ingen kunnat uppfatta bilens registreringsnummer, så vi har väldigt lite att gå på, säger Anders Esplund, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Pagoldhs Ur och området utanför butiken var på lördag förmiddag avspärrat. Polisen har under dagen genomfört tekniska undersökningar och har gått igenom butikens övervakningskameror.

Tjuvarna ska vid tillslaget ha fått med sig ett antal exklusiva klockor. Värdet på stöldgodset var på lördag eftermiddag okänt, men det står klart att det handlar om stora ekonomiska värden.

Det var Rolexklockor, så det blir stora pengar, säger Anders Esplund.

Det finns ett antal vittnen till händelsen, men polisen kunde vid 09-tiden inte med säkerhet säga hur många vittnen det handlar om. Polisen utreder händelsen som grov stöld.

Hjullastaren som användes stals under natten på Ventilvägen i Skövde, enligt polisen.

Polisen vädjar till allmänheten att ringa 114 14 om man har tips eller iakttaget något i samband med lördagsmorgonens "smash-and-grab"-kupp.

Pagoldhs Ur utsattes även för ett rån i april 2016. två och ett halvt års fängelse för grovt rån.