Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemlig resa med PRO

Ett femtiotal glada pensionärer från PRO Härnösand och Älandsbro startade en ”hemlig” resa måndagen den 15 juni. Det var Zetterblads buss som så styrde kosan norrut. Vårt första stopp blev så Näsåker, där det blev en bensträckare samt lite medhavd fika och frukt.

Resan fortsatte så till Åsele och Torvsjö Kvarnar, där vi blev välkomnade till kaffestugan och gott kaffe och smörgås. Lokalen var uppvärmd med en öppen brasa, mysigt och varmt. Därefter fick alla vi som ville se denna fantastiska anläggning, som visade hur man med vatten från en liten bäck kan få så mycket kraft till de olika bruksföremålen. Det var slipstenar, tröskverk, spånhyvel samt kraftverk som drevs med vatten. Vår duktiga guide startade alla redskapen så vi fick se hur det fungerade. De som ej ville följa med på denna rundvandring fick sitta i museet och se ett bildspel över alla aktiviteter.

Efter denna fina upplevelse så styrde vi så kosan mot Åsele och Emmas kök där det var uppdukat en mycket fin och god lunchbuffe till oss. Den avslutades med kaffe och god kaka. Därefter åkte vi så till Junsele djurpark där vi välkomnades av en PRO-kollega Ola Henriksson som så guidade oss i djurparken. Vi besökte även museet och den gamla handelsboden. Besöket avslutades med gott kaffe och hembakat bröd i restaurangen.

Vill också tacka Gerd Lidfors som är reseledare för PRO Härnösand, för en mycket väl genomförd resa samt även till Nils Olov Zetterblad för fin körning under hela resan. Han bidrog liksom Irma och K.G med några roliga historier under denna fina resa. Tar även tillfället i akt med att hälsa alla våra pensionären en fin sommar, vi ses till surströmming 20 aug. PRO Härnösand

K.G. Freed

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Skövde Nyheter Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel