Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellsings 100-årsjubileum till Skara

Onsdagen den 5 juni firar Sverige att Lennart Hellsing skulle fyllt 100 år. I augusti kommer hans alster till Skara.

Barnutställningen Allemansland tar plats i Gamla biblioteket. Den invigs den 15 augusti, med grönsaksutklädd kör och liten orkester från kulturskolan i Töreboda, sång och teater. Flera av Hellsings barnvisor kommer att ta plats i utställningen, liksom pyssel, dans, rim och ramsor.

— Jag har redan fått bokningar från förskolor och skolor som har Lennart Hellsing-tema i sin undervisning i höst. Det är ett ypperligt tillfälle att få uppleva Hellsings karaktärer i utställningen Allemansland. Och det är jätteroligt att vi får ha den här i Skara samma år han skulle fyllt 100, säger projektledare Johanna Müntzing i ett pressmeddelande.

Allemansland är en produktion av Barnutställningar med fokus på språkutveckling hos barn. Den vänder sig i första hand till förskola och lågstadium. Totalt har utställningen åtta stationer, bland annat staden Annorlunda, sjörövarskeppet och Bagar Bengtssons krokan.