Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helene från Skara får hjälp i Lyxfällan: ”Mitt Gekåskort var maxat”

Helene Lundberg från Skara har vi kunnat se i tv-programmet Ullared i sju säsonger. Nu tar hon steget till i Lyxfällan, ett program som sänds ikväll på TV3. – Inspelningen var ett äventyr och jag lärde mig mycket om ekonomi, säger Helene Lundberg till Skaraborgs Läns Tidning.

Helene Lundberg från Skara har sökt till Lyxfällan flera gånger för att få hjälp med sina skulder. Men då har hon fått som svar att skulderna inte är tillräckligt stora för att få vara med.

– De flesta har skulder på 100 000-tals kronor, så stora skulder har inte jag. De sa att jag var lite för duktig med ekonomin, säger Helene Lundberg.

LÄS HELA PREMIUMARTIKELN HÄR: Helene går från Ullared till Lyxfällan: ”Mitt Gekåskort är maxat

Efter att programmet sänkte kraven kunde Helene till sist vara med i Lyxfällan.

– Jag har fått kommentarer om att jag bara vill vara med för att synas i TV, men det är för att få hjälp med mina skulder.

Det är Lyxfällans 26:e säsong och programledarna som Helene mötte under inspelningsveckan var Frida Boisen och Magnus Hedberg.

Programmet spelades in i oktober och det var fullspäckade inspelningsdagar för Helene. Hon hade loppis på Commerce i Skövde, hade massvis med arbetsintervjuer samma dag för att få hjälp med att hitta ett arbete och inspelningsdagar i källaren på Commerce där kundvagnar radades upp för att visa på onödiga inköp som Helene gjort.

Helene Lundberg är väldigt tacksam för den hjälp hon fått av Lyxfällan.

Hon är tidigare mest känd från TV-programmet Ullared. Men hon är tydlig med att det inte är shoppingen på Gekås som stjälpt hennes ekonomi.

– Det rimmar bra med varandra, men jag hade skulderna sedan innan. Mitt Gekåskort är maxat, men jag brukar bara handla för några tusen kronor där. När jag åkt dit med väninnor är jag den som handlar minst, jag nöjer mig med att fönstershoppa.