Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg har brutit armen – missar månader

Christopher Hedberg kommer att missa säsongsinledningen för IFK Skövde. Högersexan har brutit armen och blir därmed borta från spel i upp till tre månader.

IFK Skövdes Christopher Hedberg kommer att missa säsongsupptakten i Handbollsligan. I slutet av IFK:s försäsongsmatch mot Bækkeland i Norge kastade han sig efter en passning och föll illa mot en vägg strax utanför planen.

Efter röntgen visade det sig att högersexan brutit ett av benen i sin vänstra underarm. I ett pressmeddelande skriver IFK Skövde att Hedberg beräknas vara borta från handbollen i upp till tre månader.

– Det känns förstås surt och fruktansvärt tråkigt. Nu när vi närmar oss seriepremiär vill man ju vara med, men det gäller att bita ihop och komma igen, säger Hedberg i pressmeddelandet.

Någon operation behöver enligt lagläkaren Mile Bergvall inte göras, men armen kommer att gipsas och kommer vara så i uppskattningsvis 1,5 månad.

Därefter väntar rehab för Hedberg.

– Vi kommer att följa upp med röntgen ett par gånger under tiden Christopher är gipsad. Går allt som vi hoppas kan han vara tillbaka i spel i mitten av november, säger Bergvall.

Hedberg tvingas således ladda om från sjukstugan efter en stark fjolårssäsong. Under förra säsongen stod han för 117 mål i seriespelet och inkluderades som högersexa i ligans all star-lag. Därtill fick han göra A-landslagsdebut under sommaren.