Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högsta domstolen tar inte upp treåringsfallet

Högsta domstolen tar inte upp målet angående en treårings död i Skaraborg. Därmed ligger hovrättens dom på åtta års fängelse kvar. 26-åringen dömdes för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel. Pojken har utsatts för kraftigt, trubbigt våld mot huvudet och kroppen. Däremot friades han för skadorna på treåringens yngre bror.

Treåringen kom in till Skaraborgs sjukhus med svåra skador i oktober förra året. Skadorna var så allvarliga att pojkens liv inte gick att rädda.

Rättsläkaren konstaterade också att pojken dött av den hjärnblödning han fått och att han sammanlagt haft ett 60-tal blånader och andra skador på kroppen. Bland annat en bula i pannan, en skada på käken, skrubbsår på knän och armar, ett blödande sår i munnen och märken på baken.

Vissa av skadorna har också skett med mycket kraft och en möjlig teori är att 26-åringen hållit pojken i fötterna och sedan slungat honom eller kastat barnet så att huvudskadan uppkommit. Men det går alltså inte att säga säkert, även om analysen av vissa blodstänkt talar för ett sådant scenario.

26-åringens försvarsadvokat Fredrik Kron menade att det inte fanns något i den åtalades berättelse som motsades av utredningen. Han hävdade att mannen var oskyldig och därför skulle släppas, något som varken tingsrätten eller hovrätten accepterade. Utslaget blev: Åtta års fängelse, som nu alltså ligger fast.