Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harrys-skottet: Alla tre försätts på fri fot

Artikel 6 av 10
Skjutningen mot Harrys
Visa alla artiklar

I väntan på dom i fallet med skottlossningen mot nattklubben Harrys i Jönköping har samtliga tre åtalade försatts på fri fot. Det meddelar Jönköpings tingsrätt.

Under torsdagen avslutades rättegången om skottlossningen mot nattklubben Harrys i Jönköping den 24 februari där tre män är åtalade för försök till mord och framkallande av fara för annan.

Domen meddelas den 16 december, men under fredagen beslutade Jönköpings tingsrätt att häktningen av de tre männen, en 29-åring och en 22-åring från Huskvarna och en 20-åring från Skövde, skulle hävas och att männen skulle försättas på fri fot i väntan på domen.

29-åringen erkände under rättegången att det var han som avlossade skottet, men att han inte gjorde det med avsikt att döda eller skada. 20-åringen och 22-åringen sade under rättegången att de inte kände till 29-åringens planer om att skjuta mot nattklubben.

Bakgrunden till skjutningen har spårats till en konflikt vid spelet Black Jack inne på restaurangen tidigare under den aktuella kvällen. Då blev 29-åringen avvisad från Harrys och enligt åtalat var skottet riktat mot två av Harrys entrévärdar som vid skottögonblicket befann sig på trottoaren utanför krogen.

De tre männen greps några timmar efter att skottet mot nattklubben avlossades och de har fram till i dag varit frihetsberövade i mer än nio månader.

Att de tre åtalade försätts på fri fot innebär inte nödvändigtvis att de kommer att frikännas, men att häktningen hävs i väntan på dom är ofta en indikation om hur rätten resonerar kring möjliga påföljder.