Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här spelas Kass Humors nya serie in

Tempot är lite rappare och landsbygden är utbytt mot staden när humorkollektivet Kass Humor nu påbörjat inspelningen av sin nya serie "Kära Dagbok". Eller stad och stad, förresten... - Vi tänker Grästorp. Men inte mer stad än så, säger Andreas Magnusson.

Kass Humor ligger bakom den väldigt populära serien Uti Bôgda som sändes på SVT och SVT Play. Men tre säsonger fick räcka - nu vill humorkollektivet från Lidköping testa någonting nytt.

Det nya är en serie som heter "Kära Dagbok" - och inspelningarna är nu i full gång.

- Jag tror att det var andra juli som vi startade, säger Andreas Magnusson - manusförfattare och skådespelare i Kass Humor.

De har filmat i en brandstation och i torsdagskväll var de i en frisörsalong - dit SN fick komma och besöka inspelningen.

Hur har inspelningarna gått så här långt?

- Vi har samma inspelningsteam som vi hade under Uti Bôgda och det är skönt att vi är inarbetade med varandra och att vi vet vad alla kan. Sedan kan precis vad som helst ändå hända under våra inspelningar, så det gäller att vara på tårna.

"Fortfarande hjärndött"

Den nya serien som de nu spelar in är både lik och olik deras tidigare serie.

- Gillar man Uti Bôgda så kommer man gilla det här, det är samma stil och samma humor. Men vi kör inte bara åt det bonniga hållet utan det är lite mer stadsmiljö nu - samtidigt som vi ändå behåller bygden. Vi tänker Grästorp - men inte mer stad än så. Då får man båda delarna, säger Andreas.

En annan sak som kommer att skilja de båda serierna åt är tempot.

- Vi kör lite rappare nu. Förut jobbade vi väldigt sävligt. Uti Bôgda är sävlig med mening, så att man får känslan av bygden. Vi hade mycket långa klipp, men nu blir det lite rappare.

Men med det sagt - det är ändå mer som förenar de båda serierna än vad som skiljer dem åt.

Det är, som Andreas uttrycker det, fortfarande hjärndött.

- Visst är det lite nytt, men gillar man Kass Humor så vet man vad man får. Det är fortfarande hjärndött. Man behöver inte vara Einstein för att titta på det här utan det ska vara lättsmält. Vi vill fortsätta ha en bred målgrupp, att både äldre och yngre ska gilla vad vi gör. Vi uppskattar att det har blivit så och det försöker vi hålla fast vid.

Kommer några karaktärer från Uti Bôgda att dyka upp i den nya serien?

- Det blir många nya karaktärer, men sedan kommer vi att trycka in några favoriter från tidigare. Så de som vill ha ett nytt Uti Bôgda kommer inte att bli helt besvikna i alla fall.

Premiär 2019

Inspelningarna av "Kära Dagbok" kommer att pågå hela juli. Det blir sedan en paus innan de återupptas igen i oktober.

Premiären av serien blir - troligen - i februari 2019 på SVT Play. Då får vi se hur Kass Humor har klarat av ombytet från bôgda till... ja, Grästorp.

- Det är spännande att ta tag i något nytt och att försöka utveckla sig. Vi tycker att det är kul med utmaningar och vi vill inte upprepa oss för mycket utan vill driva det här framåt. Vi hoppas att folk kommer tycka att det är kul, säger Andreas Magnusson.