Det var efter ett fynd på en gård, en dryg kilometer öster om kaféet i Blomberg där Skövdeflickan arbetade, som polisen kunde hitta Lisa Holm. Den 17-åriga flickan, som varit försvunnen sedan söndag den 7 juni, var då död.

Exakt hur det gått till vill polisen inte berätta i nuläget, men det stod genast klart att hon blivit bragd om livet.

Man vill inte heller berätta vad det avgörande fyndet bestod i. Däremot står det klart att det pekade ut tre personer, som bor i området. På fredagskvällen togs de till förhör och under natten anhölls de för mord respektive grovt skyddande av brottsling.

I media har det förekommit flera spekulationer om vilka dessa personer är, men polisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Vi har berättat att de är i 30-årsåldern och att det rör sig om två män och en kvinna som är boende i området, mer än så vill vi inte kommentera, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Han vill inte heller säga något om hur de misstänkta ställer sig till skuldfrågan. De har tilldelats offentliga försvarare, men advokaterna har belagts med yppandeförbud.

Under tiden arbetar polisen oförtrutet vidare med att utreda fallet. Över 800 tips har kommit in och följts upp. Hela tiden strömmar nya in.

Samtidigt pågår förhör med de misstänkta, med vittnen och andra uppgiftslämnare.

På Kinnekulle är fortfarande flera platser avspärrade av polisen. Enligt Tommy Nyman pågår tekniska undersökningar på minst två av dem: gården där Lisa Holm hittades och ladan mittemot kaféet där flickans handske upptäcktes på tisdagen.

På söndagseftermiddagen spärrade polisen av ytterligare en fastighet i närheten av kaféet, enligt tidningen Expressen.

Polisområdeschef Helena Trolläng konstaterar att polisen nu gör allt för att lösa mordet.

Min upplevelse är att många i min organisation, på samma sätt som jag tror att stora delar av Sverige, har påverkats starkt av Lisas försvinnande. Det är inte ett dussinärende. Det har påverkat många människor lite djupare än vi normalt ser, menar hon.

Förundersökningen leds av Lars-Göran Wennerholm, vice chefåklagare vid åklagarkammaren i Skövde. Senast på tisdag förmiddag måste han besluta om de anhållna ska begäras häktade.