Tidigare under säsongen gick Skövde IK och den erfarne tränaren Tomas Kempe skilda vägar. Nu har ersättaren hittats.

Det blir den oprövade Johan Hellström som tar över laget nästa säsong.

- Skövde är en stor klubb ute i Hockeysverige. Man har hört mycket gott om både supportrarna och staden och jag har någorlunda koll på spelarna. Sen har man så klart hört talas om derbyna också, säger Hellström.

Kungsbackabördige Hellström kommer närmast från jobbet som J20-tränare i allsvenska Oskarshamn. 29-åringen började sin tränarbana redan 2008/2009 som huvudtränare för HK Kings J18-lag.

2010 tog han över Hanhals division 2-lag och därefter gick flyttlasset till Oskarshamn där Hellström i fyra år basade över klubbens J18-lag innan han förde division 2-laget Olofström till en tredjeplats i kvalserien till Hockeyettan.

Efter bara en säsong i Olofström tog Hellström över Tingsryds J18 och den gångna säsongen basade han för Oskarshamns J20-lag.

Presskonferensen var välbesökt med både media och supportrar.

- Det visar på stort intresse och det är jätteroligt. Men jag hade nog inte räknat med så här stort uppbåd. Det är bara positivt, säger han.

Om sin filosofi säger han så här:

- På sikt vill vi spela en utvecklande och positiv hockey. Sen är det klart att resultatmässigt vill vi till allettan och plantera in en spelidé som sträcker sig ner i juniorleden.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Sedan tidigare står det klart att Lars Trygg kommer bli sammankallande i klubbens nya sportgrupp och har även rollen som assisterande tränare.

Relaterat till artikeln